Det rosa bandet


Grisen är en högst underkrediterad fyrfoting. Den framhålls inte alls i lika stor utsträckning som merparten av sina bondgårdsfränder. Dessa skära och mycket intelligenta renlevnads-
individer har av männsikan reducerats till vandrande proteinodlingar utan några som helst möjligheter att göra personlig karriär. Djupt tragiskt. Grunt rättvist.

Där i stallets designerinredda boxar ryktas hästarna renare än en vanish-behandlad toalettsits. Grisen rullar sig i leran. De hopptävlande 14-åriga flickorna matar sina gnäggande favoriter med sockerbitar. Grisen tvingar i sig potatisskal. Bonden släpper ut sina kossor på den till synes oändliga sommarängen. Grisen bökar på fem kvadrat. Arla spelar in reklamfilm med Rosa i huvudrollen. Grisen slaktas.

Lyckligt ovetande är bra. Därför bildgooglar jag inte grisslakt. Jag föredrar att placera våra trynprydda vänner i en lättsammare ljussättning. Även om tamsvinets leverne är ett utmärkt diskussionsunderlag, och därtill en mycket kraftfull veggo-trigger, var detta inlägg inte avsett att dedikeras just grisbehandling. En tanke slog mig häromdan som snarare ligger området ordbehandling närmare till.

Den modiga grisen.

I vårt svenska språk, och givetvis även i de flesta andra språk, figurerar med jämna mellanrum olika inneord. Ord som överanvänds till bristningsgränsen och gärna retar gallfeber på korrekta medelåldringar. Dessa ord används ofta som index. De sätts alltså direkt framför andra ord i avseende att förstärka och nyansera. Inneorden kan också, möjligtvis av den anledningen att de ligger bättre i tiden, ersätta redan befintliga
ord eller uttryck.

När jag funderade på vilka inneord jag själv brukat genom åren fann jag ett intressant samband, ett rosa sådant. Begrunda dessa exempel:

- Grymt:  Användes högfrekvent under mellanstadiet. Ett evigt grymtande.

- Svin:  Ett index. Sattes gärna framför bra. Positivt för de tjocka skära.

- Schtek:  Ett fenomen. Fläsksorten serveras helst knaprig.

- Babe:  Svenskan amerikaniseras. Dubbelt upp.

- Fett:  Aningen långsökt, men ändå, kopplingen finns.


Jaha. Se där. Nu återstår väl bara att sätta knorr på det här.


      Knorr.
 
 


Kommentarer
Postat av: .

Grattis på 20årsdagen! fira med nytt inlägg?:)

2009-11-03 @ 16:20:54
Postat av: Skaparen

Tack så mycket, Punkt.

Fira med nytt inlägg? Ja, jul kanske.

Granpynt är intressant.

2009-11-03 @ 17:49:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0